Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό


 Ήταν όλοι συνεπείς στο ραντεβού τους. Από νωρίς το Σάββατο το πρωί η Αποστόλου Παύλου στο Θησείο είχε γεμίσει από νεολαία και χρώματα. Το μήνυμα που έστελναν ήταν απλό και ταυτόχρονα σαφές,
« Ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό».









Πιο συγκεκριμένα με την συμμετοχή και το μήνυμα τους για δράση έκαναν τη διαφορά οι 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους που πραγματοποίησαν για 13η συνεχή χρονιά την ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 6 Ιουνίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο.


Η Γιορτή Εθελοντισμού ήταν ανοιχτή σε όλους και ήταν όλοι εκεί: εθελοντές, επισκέπτες, συμμετέχοντες ομάδες, που γιόρτασαν την πολυετή και συνεπή δράση τους σε θέσεις κρίσιμες και απαραίτητες για την καθημερινή λειτουργία της κοινωνίας μας. 

Και συνεχίζουν, καλώντας όλους τους ανήσυχους πολίτες να γίνουν εθελοντές προσφέροντας στον κόσμο και ζώντας ενεργά μέσα στον κόσμο.  

Όσοι συμμετείχαν στη γιορτή γνώρισαν από κοντά το έργο των εθελοντικών οργανισμών, από τους ίδιους τους εθελοντές αλλά και χόρεψαν, είδαν θέατρο δρόμου, έπαιξαν δια δραστικά παιχνίδια και γέμισαν ψυχή και νου με ρυθμό και ενέργεια!


Τη διοργάνωση της γιορτής είχαν οι οργανισμοί  «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA».


Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα,  Κέντρο Ζωής, GREEN PEACE, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, ήταν μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου