Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παιδικά εργαστήρια και προβολές την Ημέρα Περιβάλλοντος από τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Ίλιον
Καιρός να σκεφτούμε το περιβάλλον! Γιορτάζω την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μαθαίνοντας να κάνω εξοικονόμηση πόρων και συνειδητές οικονομικές επιλογές.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, η Τράπεζα Χρόνου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου, διοργανώνει μία εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Στην εκδήλωση έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά-δημιουργικά προγράμματα για παιδιά που προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική συνείδηση, ενώ μετά το τέλος των εργαστηρίων στις 21.00 θα γίνει προβολή ταινίας με θεματολογία σχετική με το περιβάλλον:

Ηλικίες: 5-12 ετών

Τόπος: Περιβαλλοντικό Πάρκο «Α. Τρίτσης»

Σημείο συνάντησης: κτίριο Natura

Ημερομηνία: 6 Ιουνίου, ώρα 17:30

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 1 ώραΑριθμός παιδιών ανά εργαστήρι: 10-15

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, συμμετοχή κατόπιν επικοινωνίας: 210 2612673

Εργαστήρι Α': "Σκέφτομαι Οικο-Λογικά και Οικονομικά"

Ηλικιακή Ομάδα 5-7 ετών, 17.30-18.30

Ηλικιακή Ομάδα 7-9 ετών, 18.30-19.30

Ηλικιακή Ομάδα 10-12 ετών, 19.30-20.30

Οι απεριόριστες ανάγκες των ανθρώπων και οι περιορισμένοι πόροι οδηγούν στην ανάγκη να κάνουμε επιλογές. Τα παιδιά θα μάθουν για την σπανιότητα των πόρων και την μέθοδο να παίρνουν σωστές αποφάσεις και να μη λειτουργούν παρορμητικά όσον αφορά στην κατανάλωση. Στο εργαστήρι αυτό, μαθαίνουμε να κάνουμε εξοικονόμηση με τη βοήθεια της δημιουργικής σκέψης, την ευρηματικότητα, την καινοτομία και την συνεργασία των ανθρώπων. Η ανακύκλωση, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, ο εφοδιασμός πρώτων υλών από τη φύση είναι μερικοί έξυπνοι τρόποι για να αποκτήσουμε αυτό που χρειαζόμαστε χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα. Τα παιδιά θα μάθουν ότι πρέπει να έχουμε υπομονή, να θέτουμε στόχους και να περιμένουμε αν χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Παρουσίαση εισαγωγικών εννοιών με τη χρήση εικονογραφημένων αφισών

- Αφήγηση ιστορίας

- Παιχνίδια και δράσεις για εμβάθυνση και βιωματική προσέγγιση

- Ζωγραφική και κατασκευή αφισών από λινάτσα

-Φυλλάδιο με ιδέες για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Παράλληλο Εργαστήρι: "Τα σκουπίδια που ταξιδεύουν"

Ηλικιακή Ομάδα 5-7 ετών, 17.30-18.30

Ηλικιακή Ομάδα 7-9 ετών, 18.30-19.30

Ηλικιακή Ομάδα 10-12 ετών, 19.30-20.30


Πού πάνε τα σκουπίδια που ξεφεύγουν από τους κάδους και την ανακύκλωση; Τι γυρεύουν τα σκουπίδια στα στομάχια των πουλιών και των ζώων της θάλασσας; Τι κάνει ένα πλαστικό μπουκάλι 100 χρόνια μέσα στο δάσος; Γιατί η ανακύκλωση είναι τόσο σημαντική; Και γιατί πρέπει να σταματήσουμε τα ταξίδια των σκουπιδιών στις θάλασσες και στα δάση; Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η θεραπευτική επαφή με τη φύση μέσω της κηπουρικής και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν μικροί κηπουροί και φυσιολάτρες και στην πόλη. Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται μέσα από τα μονοπάτια της δημιουργικής έκφρασης και του βιωματικού παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου